sâmbătă, 11 iunie 2011

Arsenalul şi poveştile cowboy-lui Nichifor...

     a) Cum poate o persoană să fie crezută nevinovată, dacă deţine peste 120 arme de foc?
     b) Cum poate o instanţă să creadă asemenea poveşti?
     c) Păpuşarul lui Filat stă şi în spatele lui Nichifor?
     Acestea sunt doar câteva întrebări, survenite în urma informaţiilor-fulger, apărute despre autoeroul Nichifor. Acestuia i-a trebuit să treacă un an pentru a se declara nevinovat. Şi ca minciuna să primească contur de adevăr, a fost înţesată cu poveşti incredibile despre seara în care nemernicul-asasin a omorât cu sânge rece un om.
     Martorii povestesc că Nichifor juca rolul unui gangster, căruia i se permite să-şi facă mendrele în Moldova sălbatică, împuşcând din automat la întâmplare. Ca să vezi, stimate cetăţene necredincios, acesta (Nichifor) era în legitimă apărare cu automatul în mână.
     Am văzut-o şi auzit-o şi pe asta!
     Am impresia că unii (avocaţii nichiforeni) depăşesc degradarea NKVD-iştilor sovietici, iar etica profesională a acestora e călcată în picioare, atât de dânşii, cât şi de banii sângeraţi ce-i primesc.
     Culmea obrăzniciei e că acesta iar nu s-a prezentat la judecată, invocând motive stupide. După ce acum aproape un an toată presa vehicula că inculpatul are un trai de lux în închisoare, de curând sărmanul se îmbolnăvise tocmai din cauza acestor condiţii inumane.
     Şi iarăşi întrebări:
- Va fi închis Nichifor?
- Va triumfa dreptatea?
- Vom mai aştepta un an?

P.S. Nichifor trebuia asasinat în locul lui Ţurcan...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu