sâmbătă, 22 octombrie 2011

De ce perturbează Plahotniuc societatea noastră ?!

     Cu cât statul emite mai multe legi, cu atât este mai corupt, spunea, prin parafrazare, un mare gânditor antic.
     Este şi cazul Republicii Moldova, care de 20 ani se confruntă cu acest flagel al corupţiei. Doar că, în ultimii 2 ani, corupţia nu a cunoscut o atare ascendenţă, iar motivul principal este venirea în lege (parlament) a celui mai mare coruptibil din istoria statului - Vlad Plahotniuc.
     Nu că ar fi unicul, important este că toate drumurile duc la Plahotniuc. De-i sărăcie în ţară de vină este Plahotniuc, de se scumpeşte gazul de vină este Plahotniuc, de sunt atacuri raider de vină este Plahotniuc, etc., etc. Şi ştiţi, indubitabil, este adevărat. Şi pentru argumentare vom preciza următoarele momente.
     Vom inaugura poziţia noastră cu Victoriabank. În ultimii ani aceasta a devenit cea mai puternică în sistemul bancar din republică, şi-a deschis un şir de noi filiale, şi-a eliminat un şir de acţionari (menţionăm fraţii Ţopa), şi-a trecut câteva instituţii statale în calitate de clienţi, etc.
     Continuăm cu preluarea întreprinderilor cu capital de stat Franzeluţa şi Tutun CTC, pe care le-a adjudecat demult, urmând Metal-Feros, Moldova-Gaz, Banca de Economii şi Moldtelecomul.
     O altă problemă este cumpărarea unor politicieni, inclusiv deputaţi, pentru a distruge partidele puternice. Vorbim de situaţia PLDM-ului, partidul care a pierdut cei mai buni politicieni ai săi Nagacevschi (devenit avocatul lui Plahotniuc), Tănase şi Godea. Se vehiculează atragerea altor doi-trei deputaţi lângă Godea (Plahotniuc i-a creat (cumpărat) şi noul partid PAD).
     De asemenea menţionăm coruperea şefilor instituţiilor juridice, precum Procuratura, Judecătoriile, CCCEC, SIS, etc. Este bine cunoscut faptul că procurorul general Zubco îndeplineşte orbeşte ordinele lui Plahotniuc. Recentele atacuri raider, iniţiate de Plahotniuc, au fost total ignorate de procuratură, care, paradoxal şi stupefiant, au declarat că nu s-a întâmplat absolut nimic. Judecătoriile dau mereu câştig de caz intereselor mafiotului Plahotniuc, iar acesta la rândul său apără cu vehemenţă păstrarea judecătoriilor economice. CCCEC a închis ochii mereu la scenariile frauduloase, cum ar fi primele de sute de mii de lei unor colaboratori de la Tutun CTC şi Moldtelecom. Iar slugărnicia SIS-ului, survine prin coruperea lui Ghimpu, stăpânul acestuia din ultimii doi ani.
     În fine, încheiem cu situaţia deputaţilor democraţi, sau mai degrabă a slugilor corupte ale lui Plahotniuc. Amintim de Lupu, Diacov şi Lazăr, care constrânşi de banii lui Plahotniuc, i-au dăruit partidul şi i-au jurat veşnică supuşenie, susţinându-l în fruntea partidului şi al parlamentului.
     Astfel, putem concluziona că efectul Plahotniuc a distorsionat din temelii viaţa politică, juridică şi socială a Republicii Moldova.

P.S. Iată de ce Plahotniuc trebuie urgent de băgat la dubă...
    

5 comentarii:

  1. De ce de băgat la dubă? Poate ar fi mai eficient dacă i s-ar lua milionele? Plus că și statul va obține ceva venit.

    RăspundețiȘtergere
  2. La sigur... milioanele, de fapt miliardele sale, vor trebui investite în dezvoltarea statului şi nu în desfătarea deputaţilor !!!

    RăspundețiȘtergere
  3. Maine despre cine sau ce ai sa scrii???
    Audierea procurorului si dosarele intentate deputatilor? "Plecarea" lui Baghirov din tara? sau injuratura lui Lupu?

    RăspundețiȘtergere
  4. despre trecerea la ora de iarna si ramanarea in urma a politicienilor nostri :)))))))))))

    RăspundețiȘtergere