miercuri, 11 iulie 2012

Cel mai vizitat site...

     Citeam ieri despre o ceartă a bloggerilor din România, privitor la cel mai citit blog (site). Nemulţumirea s-a pornit de la faptul că pe unul din bloguri scria  cel mai citit blog... Aici s-au aprins spiritele. Într-adevăr la un moment dat, a ajuns în fruntea ierarhiei – şi-a pus eticheta şi a păstrat-o, deşi între timp situaţia topului se schimbaseră.
     Astăzi mi s-a iscat dilema  care-i cel mai vizitat site (blog) din Republica Moldova?
     Răspunsul l-am aflat pe două site-uri (cataloage web) – top20.md şi metrica.md. Este interesant că ierarhia diferă total. În primul catalog, şeful este gismeteo.md (vezi imaginea)  un site accesibil direct în rusă şi care oferă mai multă publicitate decât meteo, iar pe metrica – 999.md.
   Bătător la ochi este site-ul lui Dodon  moldovenii.md, care în top20 adună 377 mii de vizitatori unici şi este pe poziţia a 3-a, iar pe metrica – doar 176 mii (poziţia 10).
     Nu înţeleg soarta site-ului muligambia.com, care la accesare confirmă sechestrul de către SIS.
     În final, aş vrea să menţionez că nu dau o iotă pe aceste cataloage (deşi m-am băgat şi eu în top20), mai ales că vizitatorii şi vizitele şi accesările zilnice sunt adăugate pentru a rezulta sutele de mii per lună. Adică dacă ai 7 mii de vizitatori (aceiaşi) pe zi, la sfârşitul lunii vei avea peste 200 000 vizitatori unici. Totală tâmpenie...

P.S. Stimaţi genii ai IT-ului, realizaţi un catalog pe înţelesul şi credibilitatea majorităţii...

2 comentarii: