sâmbătă, 24 septembrie 2011

De ce Lupu preferă patronajul lui Plahotniuc?!

     Cineva afirma că banii sunt un slujitor excelent, dar şi un stăpân teribil.
     Nu e un lucru necunoscut că în politica noastră banii îşi au rolul lor hotărâtor. În ultimii ani apar la iveală tot mai multe scenarii politice dirijate de bani. De la deputaţi şi miniştri, la judecători şi consilieri, subiectul banilor şi al persoanelor influente este în centrul atenţiei şi în subteranele democraţiei.
     Un caz iminent este situaţia preşedintelui interimar Lupu şi a patronului acestuia Plahotniuc. Deşi culisele legăturilor dintre cei doi, sunt destul de ascunse, cert este că primul a căzut în capcana bogăţiilor şi influenţei celui de-al doilea, iar acum, în postura unei păpuşe, trebuie să joace după cum i se cântă. Trăncăneala fiţoasă a lui Lupu, împreună cu buzunarul greu a lui Plahotniuc, au cucerit uşor urechile unor votanţi.
     Mai întâi Lupu a făcut manevrele prin care Plahotniuc a devenit membru al PD, evident devenind sponsorul principal al partidului, apoi a fost ales prim-vicepreşedinte al parlamentului, ulterior, vicepreşedinte al Consiliului reformării organelor de drept. Urmează premier, preşedinte?!
     Au apărut nenumărate certuri între liderii AIE, adeseori pe problema Plahotniuc. Lupu, în postura de ogar, este dator să-şi apere stăpânul, să-l ignore pe Filat, să-l discrediteze pe Ghimpu etc. Atât procurorul general, cât şi şeful CCCEC sunt oamenii lui Lupu, de fapt, ai lui Plahotniuc, şi respectiv execută totul în favoarea acestora.
     Lupu cedează şi prin subiectele sensibile abordate, precum istoria noastră, limba noastră şi, inclusiv, viitorul nostru. Prin desfăşurare, s-ar explica istoria Moldovei în loc de istoria românilor, limba moldovenească (!) în loc de limba română, Rusia şi CSI în loc de Uniunea Europeană. Ultima reprezintă faptul că Plahotniuc nicidecum nu ar putea cumpăra, eventual şantaja un german, francez sau englez, pe când un rus, ucrainean sau cazah e mult mai uşor de înşelat sau corupt.
     Un alt exemplu ar fi recentele atacuri raider, în urma cărora Lupu a declarat că nu s-a întâmplat nimic, totul e în ordine, organele abilitate şi-au exercitat atribuţiile cu succes, iar, ca urmare, urmele lui Plahotniuc (suspectul respectivelor raiduri) au fost şterse.
     De menţionat sunt şi cazurile Franzeluţa şi Moldtelecom. În momentul în care Plahotniuc încerca preluarea acestora, Lupu, de la tribuna parlamentului incrimina pe altcineva, şi anume pe autoapreciatul nr. 1 al politicii noastre, Filat.
     În sfârşit, nu putem evita acţiunile lui Lupu din decembrie 2010, imediat după alegerile parlamentare, şi anume diversele negocieri ba cu democraţii sau cu comuniştii, ba cu europenii sau cu ruşii. Scopul principal al acestor negocieri erau cumularea dividendelor pentru patronul său, mafio-deputatul Plahotniuc.

NB: Iată de ce Lupu îl va slugărnici pe Plahotniuc !!!
    

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu