sâmbătă, 15 octombrie 2011

De ce Dodon tolerează ostilităţile din PCRM ?!

     Toleranţa este virtutea omului fără convingeri, afirma un gânditor englez.
     Pe bună dreptate, în Republica Moldova avem nenumărate persoane, evident de la guvernare, care suportă convingerile presante ale altora. Este şi cazul comunistului Igor Dodon, considerat de unii principalul element reformator al partidului. Însă Voronin sau Tcaciuc, ajutaţi de Munteanu şi Petrenco, nu-i vor permite să se afirme sau să părăsească partidul triumfător.
     Să nu se-nţeleagă greşit atitudinea noastră faţă de acest individ, căci, dimpotrivă, îmi doresc distrugerea unor astfel de lichele roze. E altceva la mijloc modalitatea de a controla pe cineva sau a suporta pentru un anume scop. 
     De aici şi ideea scopului ascuns a lui Dodon. Acesta are două itinerare privind evitarea umilinţelor şefului şi a colegilor acceptarea rolului de pupsik politic sau menţinerea propriului orgoliu şi lupta pentru supremaţie.
     În primul caz, Dodon îşi va putea păstra afacerile şi banii, pricopsiţi în mandatele sale de ministru şi deputat, dar va rămâne în afara parametrilor puterii, atât propriului partid, cât şi a statului. Un lucru neacceptabil pentru Dodon, deoarece ieşirea lui din cărţile conducerii partidului, l-ar deposeda în câţiva ani de toate bunurile.
     În al doilea caz, acesta poate continua sau depăşi succesul înregistrat la alegerile locale, îndurând intrigile din partid şi luptând atât cu conservatorii partidului Mişin şi Voronin, cât şi cu rivalii menţionaţi mai sus (Munteanu şi Petrenco). Este o soluţie destul de dureroasă pentru un cvasilider, dar cu consecinţe favorabile.
     În ambele cazuri, Dodon trebuie să se dea bine pe lângă moşneag (Voronin), să-i îndeplinească fără împotrivire doleanţele şi grosolăniile, iar ca urmare va primi moştenirea de lider.
     Soluţia părăsirii partidului nu poate fi luată în calcule, atât prin precedentele Tarlev, Ţurcan, Stepaniuc, dar şi prin lipsa unor extraordinare abilităţi manageriale ale acestuia de a conduce şi menaja o formaţiune politică.

N.B. Iată de ce Dodon va trebui să suporte imbecilităţile lui Voronin...

2 comentarii:

  1. Nu stiu pe cat ai dreptate, insa timpul va arata.

    P.S. caricaturile is super, pacat ca nu pot scri comentarii acolo.

    RăspundețiȘtergere
  2. Posibil Dodon o citit acest articol şi i-o stat ruşine de atâta supt...
    prin urmare a hotărât să plece de la Voronin...
    astfel va încerca să să transforme într-un şef de la care vor suge alţii...

    RăspundețiȘtergere