miercuri, 16 mai 2012

Arta... Academiei de Arte !!!

     Ştiţi care-i misiunea AMTAP ?     
     Academia de Muzică, Teatru şi Arte Plastice este o instituţie de învăţământ superior din Republica Moldova, care pe tot parcursul existenţei sale pregăteşte adevăraţi profesionişti în toate domeniile artei, oferindu-le atât cunoştinţe despre moştenirea culturală, cât şi abilităţi practice pentru o activitate în condiţiile vieţii moderne (a se vedea site-ul academiei respective).
     Reieşind din cele precedente, mi-am propus să vorbesc despre etică, dar anume despre o etică din cadrul unei instituţii, ce se consideră a fi din tagma "Alma Mater". 
     Ieri am avut (ne)fericita ocazie de a vizita un bloc al Academiei de Muzică, Teatru şi Arte Plastice. Printre birourile vizitate a fost şi cel al doamnei decan Svetlana Târţău.
     Daaaaaaaaaaaa... acolo şi artă, şi etică, şi cultură... 
     Pe lângă faptul că doamna decan trăgea dintr-o ţigară, fiind într-o discuţie aprinsă cu o altă doamnă, la salutul meu mi-a răspuns ironic-agresiv  OCUPATĂ !!! 
     M-am retras, dar nu înainte de înghiţi un întreg nor de nicotină, ce se perinda în toate cele 8 colţuri ale biroului... Practic am zbughit-o pe scări, demolat de atitudinea şi etica profesională a aşa-zisului om al artei. În curte am fost întâmpinat de zeci de studenţi, din mâinile cărora nu lipsea (ce credeţi ?!)  ŢIGARA...
     Poate că oi fi eu un tradiţionalist, dar ceea ce am văzut ieri, consider că nu se încadrează în limitele bunului simţ.

P.S. Acum încerc să-mi imaginez în locul celora cu ţigara nişte homosexuali...

P.P.S. Filat, gândeşte-te bine la chestiunea nediscriminării, apoi zii lui Şleahtiţchi să ia măsuri cu d-na decan...

2 comentarii:

  1. Articolul reflecta o problema foarte actuala si contagioasa in societatea noastra. Mai astept astfel de articole. Insa un lucru eu n-am inteles: cum poate un birou sa aiba 8 colturi???

    RăspundețiȘtergere
  2. Mulţumesc pentru apreciere! Un birou sub formă de cub (geometria în spaţiu), iar cele 8 colţuri - 4 jos şi 4 sus... ))))))))

    RăspundețiȘtergere