sâmbătă, 19 mai 2012

Genialitatea, agramatismul şi doliul... muzeelor !!!

O nenorocire nu vine niciodată singură...

     Am avut o săptămână tristă, foarte tristă, în special prin două momente tragice  200 ani de la anexarea Basarabiei şi moartea primadonei Maria Bieşu. Din păcate (personal) doar ultima a fost declarată zi de doliu naţional. Poate că e bine să mai dăm prioritate şi domeniului cultural, dar chestiunea Basarabiei, nu ţine primordial de politic aşa cum vehiculează unii politicieni (şi nu numai).
     De fapt, după cum sugerează titlul, ideea postării e alta. Nu politică, nu cultură, ci doar  Maria Bieşu. 
     Incontestabil, vocea sopranei e genială. Înzestrată de natură cu un talent desăvârşit, Maria Bieşu a cucerit toate culmile mapamondului. Dar, aşa cum divinitatea nu ţi le dă pe toate, interpreta n-a excelat în ale culturii generale. Atât în timpul vieţii, cât şi după, n-am auzit o voce (oficial), care să îndrăznească declaraţia  tare prost mai vorbeşte femeia asta !!! Neoficial  ohohoooo...
     În final, moartea (înmormântarea) artistei n-a venit la momentul oportun (!). Azi, 19 mai, în întreaga Europă se desfăşoară mult aşteptata Noaptea Muzeelor. Pentru acest moment, unele muzee lucrează un an întreg, pregătind prezentări de obiecte enigmatice, parada personajelor istorice, proiecţii de documentare, scenete cu trupe de teatru, reconstituiri istorico-militare medievale, lupte cavalereşti, master-class de ceramică şi de ikebana, muzică şi dans, etc. Trebuie de precizat că 70-80 la sută din manifestaţii conţin elemente distractive, ceea ce prezintă importantul factor pentru vizitatori şi oaspeţi.

P.S. Drept urmare a doliului naţional suferă substanţial muzeele...

2 comentarii:

  1. articol tâmpit:((( ce are una cu alta? cică moment oportun!!! adică aveţi grijă oameni buni când muriţi - nu cumva să coincidă cu vreun concert în PMAN ori cu Noaptea Muzeelor... De aluziile la cultura generală nici nu mai zic. Omule, măcar azi puteai să te abţii de la astfel de aiureli, căci nu de alta dar dau dovadă că eşti incult, nu mai zic de "cultura generală" a ta.

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce ne-am face oare fara ''anonimi'' si parerile lor inteligente,experti universali in tot si toate.?Poate unii din ei vor emite capodopere de expresie in toate domeniile si le vor publica cu modestia caracteristica.Va recomand ''O scrisoare pierduta''a lui I.L.Caragiale.Il aniversam in acest an ..si duce si el lipsa unor aprecieri obiective...

    RăspundețiȘtergere