miercuri, 27 iunie 2012

Şi te-ai dus tu... Viorică !!!

     Nu este vorba despre o viorea de primăvară, ci despre una ditamai, aflată în sectorul Sculeni al capitalei. Într-adevăr vorbim despre compania "Viorica-Cosmetic", care a fost vândută ieri, la licitaţie, unui cumpărător anonim (cel puţin până astăzi). Anonimul s-a dovedit a fi compania DAAC-Hermes Group, unul dintre cele mai mari grupuri financiar-industriale din Republica Moldova.
      La sigur, compania "Viorica-Cosmetic" nu era dintre cele cu profituri uriaşe, dar asta nu înseamnă că trebuia vândută la un preţ mizer. Da, aş stărui pe fatul că cele 51 mln. LEI reprezintă o sumă mizeră pentru o companie de 70 000 m2.
     Spre exemplu, în sectorul Telecentru (mai sus de Gaudeamus), se vinde o casă de locuit cu două niveluri + mansardă, inclusiv vreo 4 ari, la preţul de 2 mln. EURO (asta ar fi cam vreo 31 mln LEI). Diferenţa dintre casa respectivă şi companie o constituie faptul că prima se rezumă la cheltuit, iar ultima este pe bazată pe profit.
     Dacă compania îşi va continua activitatea în domeniul parfumurilor şi al produselor cosmetice, rămâne de văzut. Important e să nu se ajungă la situaţia Moldasig, iar un alde Oleşka Voronin să muşamalizeze afacerea.
     Apropo, cine este patronul companiei DAAC-Hermes Group?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu