sâmbătă, 7 iulie 2012

Cauza crizelor politice...

     Suspendarea preşedintelui României, Traian Băsescu, a fost ultima picătură privind viziunea asupra crizei politice într-un stat. În Republica Moldova, criza politică a început în 2009, în Ucraina – în 2010 (exceptând-o pe cea din 2005), în România – în 2012 (iarăşi exceptând-o pe cea din 2007). Deci, în spaţiul nostru, la fiecare 5 ani "reînvie" criza politică. Drept urmare, peste 2 ani, în Republica Moldova va începe o nouă criză politică?!
     Unii trâmbiţează dictatura şi autoritarismul, alţii – sistemul de guvernământ şi dualitatea puterii, a treia categorie – atitudinea ostilă faţă de opoziţie.
     Eu trâmbiţez doar una (sigură) – divulgarea politicienilor corupţi !!!
     Cunoaştem faptul că Iulia Timoşenco a fost demisă din funcţia de premier al Ucrainei în 2005 (fiind în funcţie din 2004) pe motiv de corupţie. Imediat s-au luat măsuri, a intervenit Rusia şi Europa, ca în 2007 să fie renumită în funcţia de premier. Lucrurile stau similar ş-în prezent, când aceasta stă la dubă, pe acelaşi motive, inclusiv abuz de putere, iar Europa gesticulează enervant.
     În România, odată cu venirea lui Traian Băsescu, au prins contur dosarele lui Vântu, Năstase, Voiculescu etc., iar ca rezultat, ceilalţi politicieni s-au speriat că vor urma şi imediat au purces la suspendarea preşedintelui, atât în 2007, cât şi în prezent.
     În Republica Moldova, începând cu 2007-2008, Voronin a început să le deschidă dosare de corupţie lui Filat, Urechean, Butmalai, Şleahtiţchi, etc., dar şi adunarea unor materiale compromiţătoare propriilor membri de partid, precum Lupu, Ţurcanu, Stepaniuc etc. Astfel, aceştia s-au unit şi l-au debarcat pe Voronin, preluând puterea.
     În loc de concluzie: Nu-mi plac socialişti, nici (în special) comuniştii, dar cel mai mult urăsc hoţii şi corupţii...

P.S. Nunta Anului: Vă declar hoţ şi hoţie...


Un comentariu:

  1. Sa stii ca ai dreptate in acest articol. Interesant, dar la noi va ajunge cineva la inchisoare???

    P.S. caricatura e moratala :))))

    RăspundețiȘtergere