sâmbătă, 21 iulie 2012

Chirtoacă pe urmele lui Băsescu...

Încă o regulă confirmată: comuniştii preiau doar ce-i mai rău de la alţii... 

Adică, nu colectează semnături pentru o dezvoltare a infrastructurii drumurilor, pentru o luptă împotriva corupţiei, pentru formarea unei comisii de verificare a justiţiei, pentru iniţiative de dezvoltare a economiei, etc. Ci, luând exemplul USL-iştilor din România, îşi propun să iniţieze un referendum privind demisia Primarului General de Chişinău, Dorin Chirtoacă.

Istoria se repetă 
Similar lui Băsescu, Chirtoacă a trecut un test de popularitate, în 2011, în urma scrutinului pentru al doilea mandat. A fost la circa 2 % peste contracandidatul său. Acest avantaj a apărut datorită susţinerii celorlalte partide anticomuniste (în cazul lui Băsescu anti PSD+PNL). Totodată, susţinerea celor doi (de altfel şi motivul suspendării) de către populaţie, se bazează pe iniţierea mai multor reforme ce lovesc interesele oligarhilor. 

Diaspora şi suburbiile 
La alegerile din 2009, Băsescu şi-a depăşit contracandidatul prin voturile diasporei, românilor din afara ţării. La alegerile locale din 2011, Chirtoacă şi-a însuşit mandatul, îndeosebi, datorită voturilor din suburbii. 

Pleacă Băsescu, pleacă şi Chirtoacă 
În cazul în care Băsescu va fi demis în urma referendumului, la conducerea României s-ar cocoţa o guvernare socialistă, mult mai aproape de ideile şi structurile zonei euro-asiatice (observăm deja şi atitudinea UE). În acest caz, Republica Mldova, va fi strâmtorată şi va trebui să se conformeze exteriorului, iar aşa cum Chirtoacă reprezintă un antipod al Estului, rezultatul va fi inevitabil. 


P.S. Pentru mai multe postări urmăriţi http://proadevar.md/
     

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu