duminică, 1 iulie 2012

Ziua (Inter)Naţională a Adevărului...


     În plan internaţional avem o zi a fericirii (20 martie), o zi a drepturilor omului (10 decembrie), o zi a glumelor şi a minciunii (1 aprilie), o zi a libertăţii presei (3 mai), etc. În plan naţional avem o zi a independenţei (27 august), o zi a limbii (31 august), o zi a vinului (a doua duminică din octombrie), o zi a dragostei (mă refer la Dragobete – 24 februarie), etc.
     În acest context, ar fi foarte bine să avem şi o zi a Adevărului, fie naţională sau chiar internaţională.
     O zi în care să spunem lucrurilor pe nume, o zi în care să recunoaştem erorile făcute şi faptele ascunse, o zi în care:
- guvernanţii să-şi recunoască impertinenţele;
- funcţionarii – cazurile de corupţie;
- administratorii – gestionarea frauduloasă a banilor;
- poliţiştii, juriştii, procurorii – protejarea unor persoane; 
- jurnaliştii – parţialitatea şi subiectivismul; 
- profesorii – intenţiile de şpagă;
- elevii – metodele copiatului.
     Această zi propun să fie sărbătorită la 1 Iulie. 
     Luna iulie este una mai relaxantă, majoritatea oamenilor se odihnesc, pleacă în concedii după un an de muncă şi extenuare. Din acest considerent, luna iulie ar fi cea mai potrivită pentru noi să spunem Adevărul. Avem în spate 365 zile de evenimente, trăiri, bucurii şi tristeţi, realizări şi eşecuri, în rezultatul cărora avem ce spune celor care ne înconjoară.
     S-au mai făcut câteva încercări de a declara o zi a adevărului, în special în SUA. Astfel, acum câţiva ani, la 27 aprilie, ca un răspuns la Ziua Tăcerii (sponsorizată de pederaşti), câţiva tineri au încercat să inaugureze Ziua Adevărului. Aşa cum mişcarea respectivilor bolnavi ai societăţii e tot mai puternică, tinerii au cedat şi nu prea acordă importanţă ideii lor.
     Nu că nu m-ar deranja homosexualii, dar Ziua Adevărului este necesar să fie omagiată indiferent de rasă, naţionalitate, origine etnică, limbă, religie, sex, opinie, apartenenţă politică, avere, origine socială, studii, ocupaţii, domiciliu.
     Prin urmare, în fiecare an, la 1 iulie, vom menţiona şi decerna o diplomă celei mai sincere persoane. Ulterior, dacă vor apărea şi surse financiare, vom oferi şi un premiu bănesc.

P.S. Până la următoarea omagiere, ne luăm angajamentul să elaborăm o "declaraţie" privind Ziua Adevărului...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu