sâmbătă, 12 noiembrie 2011

De la Soluţia Greceanâi la AIE 3...

Un comunist este ca un crocodil: când deschide gura nu ştii
dacă încearcă să-ţi zâmbească sau se pregăteşte să te mănânce.

      Recent pare-se că Republica Moldova a găsit "Soluţia" pentru depăşirea crizei politice. Ex-comunista, actual trădătoarea şi viitoarea preşedintă a RM este nimeni alta decât Zinaida Greceanâi. Această eroină a statului nostru, autosacrificată de dragul şi interesul poporului, este pe placul majorităţii parlamentare. Mai mult chiar, este pe placul şi a unor reprezentanţi europeni, precum şeful delegaţiei UE, Dirk Schuebel.
        Soluţia lui Voronin...
      Încă din 2009 Voronin şi-a ales-o ca urmaşă pe mult-stimata marionetă Greceanâi. Şi dacă s-ar fi găsit votul de aur, aveam şi preşedinte şi comunişti la putere. Greceanâi a continuat să fie candidatura lui Voronin până în ultima clipa, aşa că pare straniu plecarea acesteia pentru a fi înaintată de democraţi şi liberali.
       Soluţia lui Greceanâi...
     La 5 septembrie curent, deputaţii Partidului Comuniştilor din Moldova, Igor Dodon și Zinaida Greceanâi, au lansat oficial Fundaţia „Soluţia”. Aceştia au declarat că "toţi locuitorii municipiului Chişinău care au conflicte cu Primăria Chişinău pot obţine asistenţă juridică gratuită". Totodată "Fundația „Soluţia” va realiza acţiuni de caritate, va acorda suport material persoanelor social-vulnerabile". Prin urmare, acţiunile "electorale" au început prin vizitarea Societăţii orbilor, cărora le-a transmis produse alimentare.
        Soluţia AIE...
     După încercări eşuate de a-l alege pe Marian Lupu în funcţia de preşedinte, deputaţii PD şi, mai ales, PLDM sunt dispuşi să cedeze şi să voteze candidatura lui Greceanâi. Problematic este refuzul PL de a susţine această candidatură, Ghimpu accentuând că "comunistul până la moarte-i comunist". Până la ziua alegerii mai sunt 6 zile, iar AIE încă nu a ajuns la un compromis. Cert e că dacă AIE, alături de Dodon şi Greceanâi, votează candidatura ultimei, putem vorbi de o nouă conjunctură politică, o nouă alianţă sau, mai exact, de AIE 3.

     P.S. Un lucru nu-l înţeleg - care e diferenţa dintre Greceanâi 2009 şi Greceanâi 2011 ?

Un comentariu:

  1. Diferenta e ca va fi votata de catre altii: in 2009 de comunisti, in 2011 de AIE, iar rezultatul va fi acelasi...nimic bun pentru popor.

    RăspundețiȘtergere