miercuri, 16 noiembrie 2011

Toate drumurile duc la... Ghimpu !!!

Este mult mai uşor să lupţi pentru
principiile proprii, decât să le respecţi.

     Ultimele zile (săptămâni, luni, ani) au fost dedicate alegerii preşedintelui Republicii Moldova, găsirii unui candidat oportun (= marionetă). Din nefericire (doar pentru popor), situaţia este departe de parametrii rozului, iar, în consecinţă (tradiţional politicii noastre), trebuie de găsit vinovatul, de sacrificat berbecul (politicianul). Prin urmare, cel mai demn de acest rol este Mihai Ghimpu (conform celui mai credul politician, conform recentului BOP).
     Ghimpu – arbitrul (avocatul) AIE
     În cadrul certurilor şi replicilor dure între PD şi PLDM, Ghimpu, cu o uşoară înclinare spre primul, a precizat că „soluția este să se clarifice PD cu PLDM. Noi nu suntem și nu vrem să fim avocatul unuia sau altuia. Nu-i problema noastră, întrebați-i pe ei ce nu pot împărți”.
Concluzia indiferenţă şi dezinteres...
     Unionistul Ghimpu fără funcţii
     Fugarul, trădătorul şi (mai vechi) comunistul Dodon a declarat de curând că "Activitatea politică de până acum a „unionistului” Mihai Ghimpu poate fi numită oricum, numai nu contribuție la stabilitate și dezvoltare pentru Republica Moldova. Drept urmare, „grupul Dodon” nu va admite alegerea acestuia în vreo funcție-cheie în stat".
Concluzia egoism şi instabilitate...
     Ghimpu ignoră Publika
     Acesta tratează diferit instituțiile media, refuzând de mai mult timp să participe la emisiunile postului de televiziune Publika, acuzând-o că ar face partizanat politic.
Concluzia părtinire şi acuzare...
     Ghimpu vinovat pentru alegerile anticipate
     Potrivit lui Filat, Ghimpu este gata să arunce țara în alegeri anticipate. Asta pentru că variantele pe care le-a avut AIE la dispoziție, au eșuat din cauza liberalului Mihai Ghimpu. De asemenea Filat a declarat că „Discuțiile noastre cu dl Dodon au fost permanent bruiate de ieșirile isterice ale lui Ghimpu. Acuzațiile lui Mihai Ghimpu la adresa lui Igor Dodon au zădărnicit orice șansă de a identifica o soluție. Am discutat doar despre ce nu vrea dl Ghimpu, deși acesta nu a venit cu vreo propunere. Să spui că îl votezi pe Lupu, în contextul în care el nu întrunește 61 de voturi, este o dovadă de lipsă de responsabilitate, imaturitate politică și demagogie”.
Concluzia isterie şi iresponsabilitate...
     Pretenţiile lui Ghimpu în Acordul secret
     Conform acestui Acord (adiţional strict secret) Partidului Liberal, condus de Mihai Ghimpu, i-ar fi revenit, în urma partajării, următoarele instituții: Serviciul de Informații și Securitate, Banca Națională a Moldovei, Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică, Agenția MoldSilva, Agenția Turismului. Unii au mai completat cu preşedinţia Curţii Supreme de Justiţie (fără dovezi, deocamdată).
Concluzia aviditate şi imixtiune...

În loc de concluzie: Filat şi Dodon, cot la cot, sunt viitorul nostru ?!

Un comentariu:

  1. Eu stiam ca toate drumurile duc la Roma, si cred ca inca este actuala aceasta maxima, tinand cont ca o buna parte din populatia tarii este in Italia :))))

    Cat priveste articoulul e foarte bun, mai ales conlcuziile la fiecare citat.

    RăspundețiȘtergere