miercuri, 28 decembrie 2011

Gusturile și culorile nu se... votează !!!

     După terminarea votării şi numărarea parţială, Filat se prezintă disperat în faţa lui Lupu şi Ghimpu.
- Colegi, stăm groaznic. Pierdem alegerile!
- Şi ce te agiţi aşa? Adaugă voturi până câştigăm!
A doua zi în comunicatul Comisiei Electorale Centrale se putea citi.
,,Actualele alegeri au fost câştigate de către AIE cu 51 %. Datorită unei mobilizări exemplare, prezenţa la vot a populaţiei a fost de 201 %.”

      Din păcate, în parlament nu există un CEC, iar deputaţii sunt mai deştepţi (şmecheri) decât poporul pentru a fi înşelaţi privind rezultatele alegerilor. Un exemplu concludent este recenta showvotare, iniţiată de Lupu, prin care deputaţii au fost rugaţi (obligaţi) să arate buletinele cu "păsărica" la vedere.
     Dar, astăzi aş vrea să pun altceva în evidenţă - noua candidatură pentru postul de preşedinte al ţării. Aşa-zisul "veşnicul candidat" la preşedinţie şi-a prezentat intenţia de a nu mai candida, dându-le, totodată, comuniştilor şansa de a se contrazice. Aceştia s-au arătat stupefiaţi, de intenţia lui Lupu, acuzându-l, de astă dată, prin vocea lui Zagorodnâi, că „...doriţi să tergiversaţi la nesfârşit alegerea preşedintelui şi să vă menţineţi la guvernare”.
     Decizia lui Lupu i-a şocat pe mulţi, de fapt, pe toţi. Ghimpu consideră că doar pentru 15 ianuarie (data probabilă a alegerilor), Filat se declară surprins şi supărat că Lupu nu i-a destăinuit ideea în cadrul şedinţei AIE, iar Dodon salută gestul afirmând că "e o decizie logică".
     Prin urmare, aşteptăm depistarea acelui candidat apolitic, care i-ar mulţumi în primul rând pe Filat şi Dodon, şi i-ar deranja pe Lupu şi Ghimpu. Şi-i normal - căci o persoană nu va fi pe placul celor 4, oricum nu am resuscita căutarea.
     Să trăim şi să ne... convingem.

     În loc de concluzie: Pe umerii cui va fi plasată responsabilitatea (ne)alegerii preşedintelui ?

P.S. Simplitatea n-a stricat vreodată gustul şi culoarea. (după Joseph Joubert)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu