sâmbătă, 10 martie 2012

Un pensionar la preşedinţie !!!

Doi pensionari stau de vorbă pe o bancă în parc: 
- Tu de când nu ai mai avut "treabă" cu o femeie? 
- Să-ţi spun drept, de când am ieşit la pensie! 
- Şi eu la fel. 
- Să ştii că ăştia ne-au pus ceva în pensii. 

     Am precizat în una din postările anterioare deranjul meu pentru pensionarii şefi. Astăzi, mă văd obligat să continui, deoarece guvernarea noastră în loc să ia act (vorba premierului) de acest flagel, ea îl promovează, şi nu în cadrul unei instituţii obişnuite, ci în vârful ierarhiei statale  la preşedinţie.
     Site-ul inprofunzime.md m-a contrazis în ultimele zile privind compromisul AIE. Eu îl menţionasem pe Alexandru Tănase, iar respectivul site (din surse sigure) pe Nicolae Timofti, preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii.
     Că sistemul judecătoresc, din care face parte dl. Timofti, e "destul" de corupt  este evident, dar acum vreau să scot în evidenţă altă faţetă  cea a persoanelor care în loc să-şi educe nepoţii, distorsionează calea tinerilor şi a promotorilor valorilor europene. 
     Într-un comentariu pe internet, un cititor evlaviază persoana lui Timofti prin "caracter puternic, nu iubeşte minciuna, dârzenie. Omul poate să minţească doar cu scopul de a face un bine... Per general, un caracter de soldat. Din punct de vedere energetic... este puternic... Iubeşte curăţenia. Are intuiţie... Este sârguincios, tot timpul îşi face treaba calitativ şi la timp. În ceea ce priveşte inteligenţă: om deştept de la naştere... are o gândire individuală, cunoştinţele i se dau uşor. Are şi simţul umorului, doar că este unul sarcastic. Este entuziasmatic, inspiră entuziasm în oamenii pe care îl înconjoară. Ca personalitate este: vesel, atrage alţi oameni către el, prietenos, viaţa pentru el este o sărbătoare continuă, e bun la vorbă, tot timpul spune ceva interesant, iubeşte să bârfească, este simpatic, optimist, arată bine în orice stil, îmbrăcăminte. General: Este familist bun, la averi imense nu tinde, gândeşte raţional". Totală părtinire, căci oare situaţia din sistemul judecătoresc nu contrazice?
     Dragi cititori, eu lucrez în mijlocul (de fapt sub talpa lor) pensionarilor deja de 12 ani. Credeţi-mă că după 60 de ani, eficienţa şi randamentul acestora e mult sub limită, iar rezultatele vizibile ale acestora se obţin doar printr-o simplă semnătură (munca o fac tinerii, subalternii).
     Prin urmare, consider că o persoană pensionară este inoportună pentru preşedinţia statului, inclusiv o jignire la adresa noastră, a tinerilor.

P.S. Crearea unui proiect de lege privind destituirea şefilor-pensionari...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu